12 GODINA RADA I POSTOJANJA ROTARI KLUBA NIŠ-MEDIJANA

Rotari klub Niš-Medijana obeležio je 12 godina rada i postojanja.

Na proslavi su se u zvaničnom delu programa gostima obratili i Nikola Božić, budući guverner za 2022/2023 godinu, prof. dr Branislav Ranđelović, PDG, rotary trener i koorinator zone 21B. Gostima se obratio i Pandele Pandeleski, predsednik Rotari kluba Skoplje West Severna Makedonija, čiji članovi su prvi put bili naši gosti.

U ovoj godini učestvovali smo u realizaciji projekta “DRONES FROM ICT CLASSROOMS“ – Bespilotne letilice za sve osnovne škole u Srbiji, pa i u NIšu. Takođe naš klub je uzeo učešće u akciji “DONACIJA 500 MBOT ROBOTIĆA ZA 100 ŠKOLA” i uručio je 60 mbot robotića za 20 škola iz Niša, Leskovca, Vranja, Pirota, Bora i Kruševca sa okolinom. Iz Niša mBot robotiće dobile su OŠ Car Konstantin Niš i OŠ Toplički heroji u Žitorađi.

Organizovali smo i Open cup iz Stonog Tenisa sa Bratislavom Veljkovićem kao sponzorom pehara.

Mnogi rotari klubovi nagrađuju vredne i ambiciozne učenike ili studente stipendijama i novčanim nagradama. Mi smo želeli da skrenemo pažnju na one koji stoje iza te dece i doprinose njihovom uspehu, a to su njihovi profesori.

Dodelili smo treći put dodeli nagrada „Profesor heroj“za profesora koji je u tekućoj 2021/2022. godini dao značajan doprinos u obrazovanju. Ove godine dobitnik ovog laureata je Ivana Stanković, profesor u Umetničkoj školi u Nišu.

Rotari klub Niš-Medijana ima naročito zadovoljstvo da ove godine proslavi mali jublilej. Naime, akciju “Zavrti točak” smo ove godine sproveli po peti put, što je za nas kao izdavača veliki uspeh. Ponosni smo da kažemo da je konkurs za kratku priču “Zavrti točak“ već postao tradicija našeg Kluba. Sada se na naš konkurs prijavljuju autori iz celog regiona, ali i sa nekih udaljenijih destinacija, kao što su Francuska ili Izrael. Posebno je zadovoljstvo videti da su nam priče slali autori čiji su radovi već objavljivani u našim prethodnim zbornicima, jer nam to govori da smo izabrali pravi put za aktivnosti Kluba. Kao rezultat ovog petog “točka” koji smo zavrteli 2021/2022. je objavljena zbirka priča “Zavrti točak V” za koju je pristiglo 109 priča. Ove godine u zbirci su se našle 23 priče, a prva među jednakima je “Zašto sam ostavio Milenu” autora Jovana Bundala, kome Klub, takođe, dodeljuje nagradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *