PROFESOR HEROJ

Mnogi rotari klubovi nagrađuju vredne i ambiciozne učenike ili studente stipendijama i drugim nagradama. Mi smo želeli da skrenemo pažnju na one koji stoje iza te dece i doprinose njihovom uspehu, a to su njihovi profesori. Rotari klub Niš-Medijana je u 2019. godini prvi put pokrenuo akciju “Profesor Heroj”.

Komisija za dodelu priznanja “Profesor heroj” je za 2022. godinu izabrala Umetničku školu u Nišu i njenu profesorku Ivanu Stanković.

Biografija Ivane Stanković govori o njenoj bogatoj umetničkoj aktivnosti: ima veliki broj samostalnih izložbi, učešća na kolonijama, zatim brojne grupne izložbe u zemlji i inostranstvu, kao i umetničke knjige. Ono zbog čega smatramo da je priznanje “Profesor heroj” i ove godine otišlo u prave ruke je veliki broj nagrada i diploma koje je ova profesorka dobila za pedagoški rad, kao i njeno angažovanje kojim je obogatila nastavni rad i vannastavne aktivnosti u Umetničkoj školi. Najbolja potvrda njenih rezultata u oblasti pedagoškog rada su nagrade, priznanja i pohvale dodeljene njenim učenicima, a koje su realizovane upravo pod njenim mentorstvom.

Rotari klub Niš-Medijana je zahvalan direktorki Umetničke škole u Nišu, profesorki Ani Nikolić, što je nominovala Ivanu Stanković za priznanje Profesor heroj za 2022. godinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *