Predavanje “Cyber Security – Gde smo danas i kuda idemo” Utorak, 22.01.2019. godine u 20h, restoran „Svrljižanka“

Da li znate koliko pokusaja napada se dogodi mesečno na svaku javnu IP adresu u svetu ali i u Srbiji?

Da li znate koliko poslatog malware-a nije detektovano od strane ni jednog antivirus servera? Zbog cega se sve to desava?

I da li znate kuda idemo, obzirom da nam dolazi ekspanzija IoT uredjaja, IPv6 i inovacija u oblasti veštačke inteligencije?

Bice nam drago da podelimo sa vama aktuelne trendove i izazove, na osnovu nase internacionalne aktivnostu u oblasti cyber bezbednosti.

Ukratko o predavaču

Vladan Todorović živeo je u inostranstvu 15 godina. Diplomirao je na Elektronskom fakultetu u Nišu, nakon čega je studirao na Kembridžu i u Barseloni. Radio je tokom celog svog školovanja i razvijao je softverska rešenja za različite kompanije. Živeo je i radio na Kipru, u Grčkoj, Italiji, Kini, Velikoj Britaniji, Singapuru i u Nemačkoj.

Odluka da neposredno pre povratka u zavičaj osnuje kompaniju u Srbiji bila je, uglavnom, emotivna, ali i strateška. Inovativna rešenja do kojih su stigli on i njegov tim za vreme poslednjeg boravka u inostranstvu postala su vlasništvo kompanije za koju je radio, pa je to želeo da promeni i osnovao je sopstvenu kompaniju. Pokazao je volju da pomogne lokalnoj zajednici i institucijama na lokalnom nivou. Predaje na Univerzitetu i govori na javnim IT događajima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *