Obeležavanje 14 godina RK Niš “Konstantin Veliki”

Članovi RK “Niš Medijana” prisustvovali su petak 30. oktobra 2020. godine obeležavanju 14 godina čartera

Rotary club Niš Konstantin Veliki.

DSC_6294 DSC_6303DSC_6271

Obeležili smo 14 godina druženja, aktivnosti usmerenih na razvoj lokalne zajednice, međunarodna saradnja, 37 PHF značaka, dva Rotarakt kluba, Interact klub, 10 bratskih klubova u zemlji i inostranstvu su rezultati koji su za poštovanje. U tom periodu realizovano je mnoštvo aktivnosti usmerenih na humanitarno delovanje, unapređenje obrazovanja, unapređenje lokalne zajednice, i učestvovanje u Global Grant projektima klubova iz distrikta.

Jedna od takvih akcija je i “Nova niška elita” kroz koju je nagrađeno preko 100 najboljih maturanata od kojih je većina upisala studije na prestižnim svetskim univerzitetima.
Ove godine ovaj klub obeležava još jedan važan jubilej, a to je 10 godina od osnivanja CFC (culture, friendship, cooperation) mreže, osnovane sa Rotari klubovima Anadolija iz Soluna, RC Krajova, Rc Blagoevgrad i Rc Tirana sa ciljem širenja prijateljstva i mira na Balkanu. Sa ovim klubovima izgrađeno je prijateljstvo i realizovane brojne zajedničke akcije, pre svega Kultura ujedinjuje Balkan, Ryla kamp za rotaraktovce, i mnoga druga druženja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *