Akcija Rotarakta – zaštitne maske za 1.000 učenika u 7 niških škola

branko miljkovic

Podelom zaštitnih maski učenicima sedam niških osnovnih škola uspešno je okončana humanitarna akcija “Za bezbrižno školovanje“ koju je organizovao i sproveo Rotarakt klub “Niš Mediana“. Prikupljeno je 1.567 platnenih perivih maski za višekratnu upotrebu i 1.778 hirurških maski za jednokratnu upotrebu, a ukupna vrednost donacija je više od 160.000 dinara.

 

Kao rezulat, a u skladu sa željama donatora, skoro hiljadu učenika dobilo je paketiće sa zaštitinim maskama što su u školama ocenili kao izuzetno važnu donaciju jer se, kako navode iz Rotarakta, pomaže učenicima iz porodica sa nižim socioekonomskim statusom, a sa druge strane se pomaže i školama da učenici mogu nesmetano da idu u školu i prate nastavu.

U skladu sa podacima dobijenim od načelnika Školske uprave, kao i željama donatora, maske su podeljene učenicima uglavnom nižih razreda iz osnovnih škola: “Ivan Goran Kovačić”, “Branko Miljković”, “Karađorđe”, “Miroslav Mika Antić”, “Dr Zoran Đinđić”, “Sreten Mladenović Mika” i “Ivo Andrić”.

ivo andric  ivan goran kovacic ivo andric karadjordje miroslav antic sreten mladenovic mika zoran djindjic


Posebnu zahvalnost dugujemo kompaniji Aster tekstil, koja je sašila i donirala veliki broj maski za višekratnu upotrebu, kao i Ivanu Cvetanoviću, koji je donaciju namenio školi koju je i sam pohađao. Zahvaljujemo se i apotekama Dona, firmama Btonic i Pleteks, Rotari klubu Niš Medijana, kao i svim individualnim donatorima koji su omogućili da ova humanitarna akcija bude uspešno sprovedena i da se na taj način pomogne učenicima ali i promovišu preventivne mere.

niskevesti -zahvalnica

Zbog trenutne epidemiološke situacije, donacije su uručene direktorima ili upravama škola, a oni će ih dalje distribuirati učenicima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *