11 godina Rotary kluba Niš Medijana

Rotari klub Niš-Medijana prvih 11 godina svoga postojanja i rada, obeležio je juče 11. Juna 2021. u restoranu „Svrljižanka“.

Kako bi pomogao našoj lokalnoj zajednici i svojim sugrađanima, za proteklih 11 godina, klub je kroz različite humanitarne aktivnosti radio na polju zdravstvene i socijalne zaštite, obrazovanja, kulture i ekologije.

Povodom ovog jubileja odlučeno je da se po drugi put dodeli nagrada „Profesor heroj“ za profesora koji je  u tekućoj 2020/2021.godini dao značajan doprinos u obrazovanju. Ove godine dobitnik ovog laureata su Radmila i Goran Lukić, profesori  matematike u školi Mija Stanimirović.

Takođe smo završili konkurs za kratku priču na slobodnu temu (na srpskom jeziku), u kojem su učešće uzimali neafirmisani autori iz zemlje i inostranstva. Kao rezultat ovog četvrtog “točka” koji smo zavrteli 2020/2021. je objavljena zbirka priča “Zavrti točak IV” za koju je pristiglo 189 priča. Kako je nekoliko priča dobilo identičnu ocenu, odlučeno je da se ove godine štampaju 23 priče, a prva među jednakima je „Crni konj“, autora Natalije Vojinović, iz Kralјeva, kojoj je ,takođe, uručena nagrada na proslavi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *